Deskundig advies? Mail ons

Verbond van Verzekeraars: 'Controleer huis na zware storm'


Het Verbond van Verzekeraars adviseert familie, vrienden en buren van mensen die op vakantie zijn, hun huizen te controleren na de storm van zaterdag. 'Als er schade is, dan wordt die alleen maar groter als er niets gebeurt. Ook kan het leiden tot onveilige situaties', aldus het verbond.

daklek lekkageHet Verbond van Verzekeraars adviseert familie, vrienden en buren van mensen die op vakantie zijn, hun huizen te controleren na de storm van zaterdag. 'Als er schade is, dan wordt die alleen maar groter als er niets gebeurt. Ook kan het leiden tot onveilige situaties', aldus het verbond.
Pas maandagmiddag is er iets te zeggen over de financiële schade van de zomerstorm. 'Maandag gaan de verzekeringskantoren open en komen de eerste claimprognoses binnen', aldus het verbond. 
 
Het was de zwaarste julistorm sinds de start van de metingen in 1901. Er zijn vooral veel bomen omgewaaid. Dat komt vooral doordat de bomen in deze tijd van het jaar al hun bladeren hebben, veel wind vangen en ze zwaar zijn door de regen. Staatsbosbeheer adviseerde zondag niet naar het bos te gaan, omdat er nog veel takken van bomen los hingen wat erg gevaarlijk kan zijn.


Datum: 27-07-'15

Terug naar overzicht